inte bara glas...

inte bara glas...

Om bloggen

På bloggen kommer vi att skriva om nyheter i butiken och om speciella erbjudande. Allt för att du som kund snabbt ska få information om vårt utbud

Nu äntligen

GlasmästerietPosted by Irene Falk 2017-09-13 20:45:12

kan vi komma med information om vad som kommer att hända med Årjängs Glasmästeri AB i framtiden

Gert kommer att lämna över företaget till sönerna Robin och Jerker Friberg som tillsammans med Glenn Andersson kommer att driva Årjängs Glasmästeri AB vidare. Glenn kommer att vara den som i huvudsak jobbar i företaget. Då Glenn idag är en erkänt duktig snickare med känsla för kvalité och noggrannhet så är vi övertygade att Årjängs Glasmästeri står bra rustade att serva kunder även i framtiden. Gert kommer att finnas med i övergången för att sedan successivt trappa ner mot en pension. Fram till nyår kommer vi att finnas kvar i lokalerna på Storgatan 48 för att sedan starta upp i andra lokaler. Verksamheten kommer att fortsätta i samma banor som tidigare med bilrutor och allt inom glas och altaner dock inte inramning.

F om 1 november kommer Glenn att finnas på plats tillsammans med Gert och Annelie

och då kommer vi att ha öppet mån-fre 8-17

lunch 12.30-13.30

Fram till 29 oktober gäller öppettider tis,ons, tor 8-17

Lunch 12.30-13.30Lite information om hur vi går vidare

GlasmästerietPosted by Irene Falk 2017-04-28 13:50:39

Butik och inramning upphör f om 28 april.
Gert kommer att ha öppet glasmästeriet tisdagar, onsdagar och torsdagar 8-17 med lunchstängt 12.30-13.30 tillsvidare.
Vi jobbar vidare på en lösning för verksamheten och tills det är löst kör vi detta konceptet. Vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa er efter bästa förmåga men hoppas att ni har överseende med att det kan bli lite längre väntetider

SEMESTERSTÄNGT VECKA 27, 28 OCH 29

FÖR INFORMATION

GlasmästerietPosted by Irene Falk 2012-08-10 09:31:55

FREDAGEN DEN 17 AUGUSTI HAR VI STÄNGT PGA MÄSSA!

VI BRUKAR INTE HA STÄNGT MEN DETTA ÅRET SAMMANFALLER MÄSSAN MED ATT DEN DEL AV HOS HÄR PÅ GLASMÄSTERIET HAR SEMESTER!

Inglasade altaner

GlasmästerietPosted by Irene Falk 2011-06-23 14:35:09

har varit väldigt populärt i några år nu. Intresset ser inte ut att avta heller. För min egen del, måste jag säga, att det är det bästa utrymmet i hela huset. Vi valde att göra ett vinterisolerat rum. Vi använder detta hela året som vardagsrum. Det är härligt att, när det regnar och är grått, ändå få ljus. Jag älskar verkligen detta utrymme. Det ligger i norr, så det är inga problem att det blir för varmt. Skulle det bli riktigt varmt nån dag, så öppnar vi bara dörrarna. Orkideerna stortrivs där, förresten, alla växter trivs där. Som ni ser på bilden åker inneblommorna ut på sommaren. Det mår de bara bra av. Lägg märke till novemberkaktusen rakt fram på bilden. Den har sina modiga 80 år på nacken. Den tillhörde en gång Gerts mormor, har sedan vårdats av Gerts mamma för att sen hamna hos oss. Den blommade till jul med massvis av blommor. Den får ny kraft ute på sommaren bara man ser till att den inte blir för blöt.

Växthus

GlasmästerietPosted by Irene Falk 2011-06-23 14:24:04

kan som sagt beställas hos oss. Själv köpte jag det minsta. Vill bara visa er en bild på hur det blev när allt blev klart. Jag har ingen erfarenhet av växthus, det blir till att lära sig av misstagen skulle jag tro. Citronträdet fick jag för 2 år sen och det övervintrar i mitt uterum. Nu bär det skörd och vi smakade en citron. Den var jättegod, precis som dem man köper. Lite häftigt att ha egna citroner tycker jag.

Inga bilder idag

GlasmästerietPosted by Irene Falk 2011-04-04 17:21:01

men ändå lite text.

Nu kan ni beställa hobbyväxthus hos oss. Tyvärr har jag inte fått några bilder ännu men om ni funderar över något så bara ring, så ska ni få all information ni behöver.

Det är en liten drive på dessa nu så FÖRST TILL KVARN Detta gäller även entrétak och kanaltak. Gert kan informera mera om detta om ni är intresserade

IDAG är det vår! De sopar gatorna för fullt. Det är så skönt när allt grus kommer bort från trottoarerna, för att inte tala om allt glas som samlats under vintern. Härligt!

Ha det nu så skönt ikväll och så håller vi tummarna att yr.no spått rätt väder. Då får vi se en stor härlig sol hela veckan. Hoppas

I verkstán

GlasmästerietPosted by Irene Falk 2011-01-26 11:53:07

I verkstán huserar killarna och Annelie mestadels. Visst kan jag fixa en reparation eller skära till ett glas men för det mesta har jag annat att ta hand om. Jan-feb är en lite lungnare period men sedan drar allt igång igen. Säsongen kan bli lång beroende på vädret. Ibland ända till okt-nov. Så vad gör de i verkstán egentligen?????

BILRUTEBYTE: Omständigt kanske många tror men så är inte fallet. Expertisen säger att en bilruta efter ca 5000 mil börjar bli sliten och ge sämre sikt. Har man glasförsäkring och får en skada t ex stenskott, hör man av sig till glasmästárn. Ibland kan man försöka reparera skadan, annars gäller byte av rutan. Beställ tid för byte, ta med er senaste försäkringsbeskedet och räkna med att vi måste ha bilen här ca 4 tim. Detta för att vi använder ett lim som ska härda (gäller vindruta). När ni hämtar ut bilen skriver vi en skadeanmälan, ni betalar självrisk till oss. Vi tar hela kontakten med försäkringsbolaget. Vi får bilrutor levererade 2 ggr i veckan från Pilkington. Enkelt eller hur!

GLAS: Vi gör glasreparationer och kittning, skär glas och speglar, isolerglas, plast, det mesta inom glasarbeten. Högsäsong har vi naturligtvis under sommaren då de flesta vill renovera sina fönster. Vill du ha en reparation utförd medan du väntar, bör du ringa före och beställa tid. Vi försöker vara flexibla, men ibland kör det ihop sig

ALTANER & THERMOTAK: Ja, detta område har blivit hur stort som helst. Fördelen med det systemet vi använder är DITT MÅTT BLIR VÅR STANDARD. Varje altan blir skräddarsydd med andra ord. Gert är den du ska prata med om du vill ha råd, hjälp med mått och utformning eller priser. Han har under åren monterat ett antal altaner. Om ni vet var vi bor så får ni gärna komma förbi och kolla in vår "kuvös". Vi använder det rummet hela året. Det har blivit mitt favoritrum!